Skip to main content

Mivel cégünk életét és kollégáink munkáját az Apple termékei – nagy sikerrel – segítik, gondoltam bemutatom a gépparkunkat és infrastruktúránkat, mely amellett, hogy biztos alapot teremt a napi munkához, biztonságban is tartja adatainkat:

imac3 db 21.5-es, egy 27-es iMac-en folyik a fejlesztés, programozás, melyhez 24″-os HD monitorokat csatoltunk, amelyek kényelmesebbé teszik a napi teendőket.

A grafikai és egyéb erőforrás igényes munkáinkban egy Mac Pro van segítségünre, melyhez egy Apple Cinema Display és egy Dell monitor csatlakozik.

Ügyfélszolgálati teendőinket egy Mac Minivel látjuk el, mely nagyon hasznos kistestvérként látja el feladatait.

Kollégáink munkáját, elérhetőségét két MacBook Pro egy MacBook Air, két iPad és az iPhone-ok biztosítják. Ezeknek természetesen nagy hasznát vesszük, amikor készülő weboldalainkat mobil eszközökön is teszteljük. A gépek szinkronban tartanak minden információt, nem veszhet el semmi, mindenhonnan elérünk minden adatot.

Számítógépes adatainkat két Synology NAS félóránként menti, melyet tükrözünk másik HDD-re. Biztos ami biztos, ezt az egészet feltöltjük a felhőbe, a CrashPlan segítségével.

Kiemelt ügyfeleink részére egy fájlszerver áll rendelkezésre, melyet adattárolásra, nagy fájlok megosztására, küldésére is használhatnak.

Internet kapocsunk egy Time Capsule-hez csatlakozik, mely nagyon magabiztosan dolgozik. Innen egy 16 portos Cisco switch-en és a cat6-os kábeleken jutnak el az adatok mindannyiunk gépeire.

Kiszolgáló „személyzet” Budapesten a BIX központban is dolgozik, ugyanis itt tároljuk nagy kapacitású szervereinket, melyek a legnagyobb biztonságban, a nap 24 órájában CloudLinux alapokon, a világ vezető hosting szoftverével, a cPanellel felvértezve szolgálják ki azt a több száz honlapot, melyeket naponta százezrek látogatnak.

Hiába is használunk erős, biztonságos, Macintosh alapokat, gondolnunk kell más operációs rendszert használókra is, ezért a Parallels Desktop segítségével emuláljuk pl. a Windowsos környezetet is, melyben Outlookot futtatunk, hogy ebben az email kliensben is tesztelni tudjuk az általunk elkészített, responsive hírleveleket.

browserstack

Webfejlesztő kollégáink munkáját a BrowserStack rendszere segíti, melynek segítségével a leggyakoribb operációs rendszereken, minden böngésző, minden verziójában tudjuk tesztelni honlapjainkat.

Ügyfélszolgálati rendszerünk segítségével a könnyű és egyértelmű kommunikációt valósítjuk meg, ami nagy időmegtakarítást jelent ügyfeleink életében is. Telefonon pedig munkaidőben, azonnal válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

dietcoda

Pár szoftvert is megemlítenék, amiket naponta, nagy megelégedéssel használunk, hátha segítségére lehet a Blog olvasóinak is: Coda 2, Diet CodaTransmit, NaviCat1Password, Cornerstone 2, iWork, Litmus.