Skip to main content

Hamarosan megérkezik hozzánk az iPad 2, amit egy hete rendeltünk meg. Türelmetlenül várjuk, mert a nagy érdeklődés miatt a kereskedőknél hamar hiánycikk lett, így 2-3 hetes csúszással tudják szállítani.

Az iPad 2-ről:

Mérete az első szériából megszokott 9.7 hüvelyk, a tablet mégis 33%-kal vékonyabb, mint az elődje. Elő- és hátoldali kamerát építettek bele és az Apple új kétmagos A5 típusjelű 1GHz-es processzor dolgozik benne. Fekete és fehér színben is megvásárolható.

Az új kameráknak köszönhetően az újgenerációs iPad segítségével FaceTime hívásokat lehet folytatni más, FaceTime-ot használó eszközökkel. A hátoldali kamera segítségével 720p felbontású videókat lehet felvenni, és bár a processzor kétmagos, az ígéretek szerint mégis ugyanúgy 10 órát bír az akkumulátorával feltöltés nélkül.

A 3G-s modellek kompatibilisek a GSM és a CDMA hálózatokkal egyidőben, bár a CDMA-t is támogató verziókat csak az USA-ban árusítják majd.

Új kiegészítőkkel is jelentkezik az Apple, egy HDMI adapterrel és a Smart Cover-rel, ami egy nagyon praktikus képernyő-védő. Mágnes segítségével tapad az iPad-re és a védőfunkciója mellett egyben tartóként, támasztékként is működik. Tényleg “okos”.